شعار سال
شنبه 08 اردیبهشت 1403

معرفی مسابقات جهانی مهارت

پس از برگزاری اولین  المپیاد مهارت کارگران بین دو کشور اسپانیا و پرتقال در سال 1946 م  به جهت استقبال سریع این مسابقه از سوی  کشورهای صنعتی آن زمان، در سال 1954 سازمان جهانی مهارت(WSC) با هدف ترغیب جوانان به کسب مشاغل حرفه ای تشکیل شد و از آن پس هر دو سال یکبار این مسابقات در کشورهای مختلف برگزار گردید.

این سازمان نهادی است که کلیه کشورها می توانند به منظور ارتقاء آموزشهای حرفه ای در آن آزادانه به عضویت درآیند. به دلیل عدم گرایش به گروههای سیاسی در سراسر دنیا فعالیت مینماید و هدف و منظور آن دعوت ازجوانان،معلمان،مربیان و کارمندان جهت دستیابی به استانداردهای جهانی مهارت و وظیفه اصلی آن تبادل تجربیات میان کارشناسان در زمینه های صنعت و بخش خدمات اقتصادی است این سازمان در آمستردام به ثبت رسیده و تحت قوانین و مقررات دولت هلند است و در حال حاضر تعداد اعضا ء سازمان فوق به 57 کشور می رسد.

معرفی مسابقات ملی مهارت

با توجه به تاثیر مسابقات جهانی مهارت در ارتقاء سطح مهارتهای فنی کارگران و صنعتگران جوان کشورهای عضو سازمان (WSC) کشور ایران نیز درسال 1350 هجری(1971م ) کمیته ملی مسابقات مهارت فنی تشکیل و اقدام به برگزاری مسابقات مهارت ملی در 12 رشته نمود.

پس از عضویت مجدد ایران در سازمان جهانی مهارت در سال 2000 میلادی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان متولی امر آموزشهای حرفه ای و به منظور ارتقاء سطح مهارتی جوانان، برگزاری مسابقات ملی مهارت را به صورت سالانه آغاز نمود. این مسابقات در سه مرحله شهرستانی، استانی و ملی برگزار شده و در مرحله ملی از استانها در هر رشته یک نفر (در صورت کسب حد نصاب) می توانند در مسابقات شرکت نمایند.

اهداف سازمان آموزش فنی و حرفه ای از برگزاری مسابقات ملی مهارت

- تبادل تجربیات و نظرات نظام آموزش فنی و حرفه ای از طریق مسابقات به منظور ارتقاء مهارت جوانان و نیروی کار.

- اشاعه اطلاعات در زمینه استانداردهای ملی مهارت

- تشویق جوانان برای آموزش های متناسب با شغل

 

ساختار و ارکان مسابقات مهارت

***شرایط سنی ثبت نام متقاضیان در مسابقات مهارت

-داشتن سن حداکثر 21 سال

***نحوه سنجش و ارزشیابی متقاضیان در مسابقات مهارت

-مرحله شهرستانی: ارزشیابی کتبی ، عملی ، مصاحبه  ای و ...

-مرحله استانی: پروژه عملی (4 الی 8 ساعت)

-مرحله کشوری: پروژه عملی(حداکثر22 ساعت)

*نمونه پروژه های مرحله کشوری در رشته های مشخص و مجاز و تحت نظارت دفتر مسابقات ملی و بین المللی مهارت و توسط کمیته تخصصی رشته با رویکرد مسابقات جهانی و کاربرد در صنعت طراحی و در اختیار ذینفعان قرار خواهد گرفت.در زمان برگزاری مسابقات کشوری (3روز قبل از برگزاری) نمونه پروژه ها مورد بازنگری قرار گرفته و با تغییرات حداکثر30درصدی، بعنوان پروژه اصلی ارائه می گردد.

***امتیازات و تسهیلات برگزیدگان مرحله کشوری مسابقات ملی مهارت

-اولویت در استفاده از سهمیه سرباز مربی سازمان(با رعایت مفاد تفاهم نامه سازمان با نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران)

- اولویت جذب کلیه مدال آوران بعنوان مربی در سازمان

-دعوت برای شرکت در اردوی آمادگی مسابقات جهانی سال 2024 فرانسه

 

لیست رشته های مسابقات ملی مهارت

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
گفتگو انلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین