شعار سال
سه شنبه 16 بهمن 1403
  • 1394/12/19 - 09:34
  • - تعداد بازدید: 749
  • - تعداد بازدیدکننده: 48
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
با حضور معاون استاندار فارس صورت پذیرفت:

رونمایی از نخستین اثر قرآنی معرق و عقیق جهان در شیراز

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس گفت: در چارچوب تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، صنعت گوهر سنگ با همکاری آموزش فنی و حرفه ای در این استان تقویت می شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس گفت: در چارچوب تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، صنعت گوهر سنگ با همکاری آموزش فنی و حرفه ای در این استان تقویت می شود.
به گزارش روابط عمومی آموزش فنی و حرفه ای فارس یدالله رحمانی، در آیین رونمایی از یک معرق قرآنی که با بهره گیری از سنگ عقیق بوسیله کار آموزان مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران شیراز ساخته شده، اظهار داشت: باتوجه به ظرفیت های استان فارس در برخورداری از ذخایر سنگ های تزیینی و قیمتی، نیروی انسانی آموزش دیده و ماهر و همچنین میزبانی استان از گردشگران داخلی و خارجی، صنعت گوهرسنگ این استان از شرایط مناسبی برای رشد و توسعه برخوردار است.
رحمانی ادامه داد: این ظرفیت، فرصت خوبی برای تحقق سیاست های اقتصادی در این بخش است و از این رو، حمایت و تقویت می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس گفت: امروز صنعت گوهرسنگ ها و سنگ های تزیئینی در حال نزدیک شدن به سهم نفت در اقتصاد جهانی است و بازار بین المللی آن در حال گسترش است و هم اینک سهم قابل توجهی از بازار جهانی را در اختیار دارند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس نیز در این آیین گفت: اگر در بین جوانان آموزش دیده شده مهارتی در بخشهای دولتی، خصوصی، صنایع و صنوف و بنگاههای اقتصادی اهمیت و نقش فرهنگ مهارت در توسعه اقتصاد مقاومتی رشد نماید، هم برای شاغلین و هم برای جویندگان مهارت بستری مناسب در سطح جامعه مهیا خواهد شد. کوشکی بیان کرد: توسعه فرهنگ مهارت آموزی رابطه ای تنگاتنگ با توسعه اشتغال دارد و عامل ایجاد فرصتهای شغلی پایدار و رونق بخشیدن به بازار کسب و کار است و متاسفانه امروزه در جامعه خیل عظیمی از فارغ التحصیلان دانشگاهی با مهارت آموزی بیگانه اند. وی با بیان اینکه توسعه فرنگ مهارت آموزی در سطح استان می تواند بازار کار پایداری را بخصوص برای فارغ التحصیلان دانشگاهی ایجاد نماید توضیح داد: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای فارس برای تحقق این امر مهم آموزشهای سفارش محور را به جای آموزشهای سنتی و تقاضا محور در دستور کار خویش قرار داده است. این مقام مسئول در ادامه گفت: کشورهای پیشرو در تجارت گوهرسنگ ها بیش از سه دهه قبل فعالیت در این عرصه را آغاز کرده اند اما با توجه به ظرفیت های استان فارس، می توان امیدوار بود که با دستان هنرمندان آموزش دیده و خلاق این استان، فارس به سهم خوبی از بازار گوهر سنگ ها در کشور و منطقه دست یابد.
حشمت کوشکی با اشاره به ارایه آموزش های مهارتی مرتبط با شناخت و تراش گوهرسنگ ها در تعدادی از مراکز آموزش فنی و حرفه ای در استان فارس گفت: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای این استان آمادگی دارد که با طراحی نقشه راه برای تقویت صنعت گوهرسنگ در فارس، در این مسیر گام بردارد و آموزش های مهارتی مورد نیاز را به متقاضیان ارایه کند.
یک عضو هیات علمی دانشگاه شیراز نیز در این آیین بیان داشت: صنعت گوهرسنگ ها از ظرفیت بالایی برای کارآفرینی برخوردار است و می توان با آموزش های کوتاه مدت، زمنیه اشتغال افراد حتی در نقاط دورافتاده را فراهم کرد و این خود فعالیتی در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
بیژن اعتمادی افزود: استان فارس هم اینک سهم نسبتا خوبی از بازار گوهرسنگ ها در کشور را در اختیار دارد اما با توجه به ظرفیت های گردشگری این استان، این صنعت زمینه رشدبسیاری دراین منطقه داردو می تواند علاوه بر فروش محصولات به گردشگران داخلی و خارجی، در صادرات این محصول و ارزآوری برای کشور نقش ایفا کند. مهدی غریب زاده، مربی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان فارس که با بهره گیری از آموزش دیدگان دوره های مهارتی یک شرکت خصوصی در زمینه گوهرسنگ ها ایجاد کرده است، نیز در این مراسم گفت: علاوه بر نخستین معرق قرآنی ایران و جهان که در این مراسم رونمایی شد، دیگر دست ساخته های جوانان خلاق این استان در قالب شطرنج عقیق، قاشق و چنگال با دسته عقیق و ... به نمایش گذاشته شده است.
مدیرعامل شرکت سرزمین گهرسنگ جنوب قاره در این مراسم بیان کرد: جوانان استان فارس همچنین در این شرکت موفق به طراحی و ساخت دستگاه تراش سنگ های قیمتی شدند که بدون بهره گیری از آب در هر مکانی قابلیت تراش دارد و استفاده همزمان دو کاربر از مزیت های آن است.
سنگ های قیمتی و گوهرسنگ ها از منابع درآمدزا و اشتغالزا در دنیا به شمار می روند که در حوزه های مختلف مانند طرح های اتمی، ساخت تجهیزات پزشکی، تلسکوپ های فضایی و جواهرات و زینت آلات کاربرد دارند. جمهوری اسلامی ایران از کشورهای غنی جهان از حیث برخورداری از ذخایر گوهرسنگ ها محسوب می شود و معادن بیش از 150 نوع گوهرسنگ در کشورمان شناسایی شده است.
گارنت ها، فیروزه، عقیق، انواع کوارتز، کریزوکولا، فلوریت، تورمالین، یشم، مالاکیت، آندالوزیت، وزوویانیت از جمله معادن گوهرسنگ موجود در کشورمان هستند.
  • گروه خبری : اخبار استان
  • کد خبر : 53075
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب