شعار سال
چهارشنبه 26 دی 1403

گروه سوالات آزمون

جهت دریافت کارت ورودبه جلسه آزمون چه باید کرد؟

ورود به سایت azmoon.portaltvto.com دریافت کارت ورود به جلسه آزمون

نحوه اخذ گواهینامه مهارت آموزش فنی وحرفه ای به چه صورت می باشد ؟

اخذ گواهینامه مهارت بستگی به درجه مهارت متقاضی در حرفه مورد نظر دارد . متقاضیان فاقد مهارت می بایست از طریق یکی از مراکز آموزشی سازمان ( دولتی یا غیر دولتی ) آموزش های لازم را کسب نموده و از طریق همان مراکز به آزمون معرفی و پس از موفقیت در مراحل نظری ،عملی و مشاهده ای آزمون گواهینامه مهارت مربوطه را دریافت دارند.متقاضیانی که در حرفه مورد نظر دارای مهارت های علمی و عملی لازم ( از طریق کسب تجربه ) مطابق با استانداردهای سازمان می باشند ، می توانند با مراجعه به واحد آزمون مرکز شهرستان نسبت به تکمیل پرونده و ارائه مدارک لازم اقدام و پس از موفقیت در مراحل نظری ،عملی و مشاهده ای آزمون ، گواهینامه مهارت مربوطه را دریافت دارند.

من یک فرد شاغل در بازار کار هستم و بطور تجربی با حرفه ای کاملاً آشنا هستم و فکر می کنم مهارت لازم را برای دریافت گواهینامه دارم ، خواهشمندم راهنمائی فرمائید چگونه می توانم گواهینامه سازمان را دریافت نمایم ؟

با مراجعه به اداره کل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان یا مراکز آموزش فنی و حرفه ای محل زندگی خود جهت ثبت نام و شرکت در آزمونهای ادواری ( کتبی و عملی ) نسبت به دریافت گواهینامه اقدام نمایند .

قصد دارم در یکی از آزمون های حرفه های آموزشی شرکت نمایم ، لطفاً مراجع آزمون و یا مراجع آموزشی را معرفی فرمائید تا بتوانم خود را برای آزمون آماده نمایم ؟

مراجع آموزشی همان استانداردهای مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای می باشد و متقاضیان جهت ثبت نام می تواند به مراکز آموزش فنی و حرفه ای یا آموزشگاه های آزاد محل زندگی خود جهت تعیین مرکز مراجعه نمایند .

من از مدت ها قبل به عنوان مربی آموزشی در آموزشگاههای سازمان مشغول فعالیت هستم و قصد دارم بعنوان آزمونگر عملی و یا طراح سئوال با این سازمان همکاری کنم ، لطفاً راهنمائی فرمائید ؟

« احراز و تأئید صلاحیت آزمونگران توسط ستاد ارزشیابی مهارت استان برابر ضوابط ذیل » – داشتن گواهی مبنی بر گذراندن دوره آموزش سنجش و ارزشیابی – داشتن تأئیدیه صلاحیت حرفه ای توسط اتحادیه صنفی مربوطه ( چنانچه آزمونگر از اصناف انتخاب شود ) . – داشتن مدرک و رشته تحصیلی حداقل مطابق استاندارد مهارت آموزشی حرفه مربوطه – حسن شهرت و نداشتن سوء پیشینه تبصره :چنانچه آزمونگر کسری مدرک تحصیلی داشته باشد ستاد ارزشیابی مهارت استان با توجه به تجارب و مهارت آزمونگر تصمیم گیری می نماید .

آیا برای گواهینامه و شرکت در آزمون ادواری رعایت پیش نیاز الزامی است ؟ مثلاً می توانم بطور مستقیم گواهینامه درجه ۱ سازمان را بدون دارا بودن گواهینامه درجه ۲ دریافت نمایم ؟

رعایت پیش نیاز در آزمون ادواری ضروری بوده و متقاضیان محترم حتماً باید پیش نیاز حرفه مورد آزمون خود را قبلآً از طریق شرکت در آزمون و اخذ گواهینامه مربوطه داشته باشند .

آیا آزمونهای این سازمان فقط بصورت کتبی و یا فقط عملی است ؟ لطفاً راهنمائی فرمائید و شرایط قبولی در آزمون های این سازمان را توضیح دهید ؟

آزمون ها به دو صورت کتبی و عملی برای هر حرفه برگزار میگردد و چنانچه آزمون شونده با احتساب ضرائب مقرر (۷۰ ≤ نمره آزمون عملی × ۷۵/۰ + نمره آزمون کتبی × ۲۵/۰ = معدل ) حد نصاب معدل ۷۰ را کسب ننماید می بایست پس از طی دوره جبرانی و رفع کسر مهارت در آزمون مجدد عملی همزمان با آزمون کارآموزان مرحله بعد شرکت نماید .

سوالات متداول پورتال سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در حوزه آزمون؟

گروه سوالات موسسات کارآموزی آزاد وآموزشگاه آزاد

آموزشگاههای فنی وحرفه ای چگونه مراکز آموزشی می باشند ؟

به استناد تبصره ماده ۱۱۱ قانون کار در راستای لزوم فراگیری فن و حرفه برای کلیه اقشار جامعه ، سازمان اجازه دارد از مشارکت بخش خصوصی در اجرای آموزش ها با توجه به امکانات وسیع مورد نیاز استفاده نماید .در این راستا کلیه افراد حقیقی و حقوقی می توانند با توجه به شرایط و ضوابط هر منطقه که توسط هیأت برنامه ریزی همان منطقه تعیین می شود با استفاده از امکانات خویش نسبت به تاسیس آموزشگاه های فنی و حرفه ای اقدام نموده و با استفاده از مربیان واجد شرایط به آموزش کار آموزان در حرفه های مختلف بپردازند. به این کارآموزان پس از اتمام دوره و انجام آزمون گواهینامه اعطا خواهد شد.

نحوه تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد به چه صورت است ؟

از آنجا که اعطای امتیاز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد در ارتباط مستقیم با نیاز روز منطقه و تعداد آموزشگاه های موجود در همان حرفه می باشد ، علاوه براعمال مقررات خاص و رعایت شیوه نامه مربوطه در خصوص اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه آزاد، جهت اعطای امتیاز در برخی حرفه ها نیز محدودیت خاص وجود دارد . لذا متقاضیان کسب امتیاز تاسیس آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد می بایست جهت کسب اطلاعات در این خصوص به اداره مؤسسات کارآموزی آزاد مستقر در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مراجعه نمایند .

چگونه باید برای گرفتن مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد اقدام کرد؟

برای تاسیس آموزشگاه ابتدا وارد سایت mojavez.ir شوید و پس از ثبت درخواست و دریافت کد رهگیری از طریق سایتhttp://www.portaltvto.com  فرآیند درخواست خود را تکمیل نمایید.

 

اطلاع یافتن از شهریه دوره های آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور

برای اطلاع از شهریه دوره های آموزشی به سایت دفتر آموزشگاه های آزاد به آدرس https://amoozeshgahazad.irantvto.ir مراجعه نمایید.

گروه سوالات آموزشی

ماموریت سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور چیست ؟

سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی بر اساس ماده ۱۵۱ قانون برنامه سوم ، متولی آموزش های فنی و حرفه ای کوتاه مدت بوده که فعالیت های آموزشی خود را در دو بخش دولتی و غیر دولتی سازماندهی نموده است. رکن اصلی فعالیت های سازمان آموزش است که عملیات اجرائی آن همگام با تازه های علوم و فن آوری روز با استانداردهای بین المللی ، ماموریت و هویت سازمان را شکل می دهد این آموزش ها علمی ، عملی ، و کاربردی بوده که به منظور ایجاد مهارت و تخصص به منظور کسب توانائی در احراز شغل ارائه می شود و منجر به در یافت گواهینامه مهارت می گردد.جهت گیری آموزش فنی و حرفه ای کشور در ارائه آموزش های سازمان و مراکز مربوطه به ترتیبی است که امکان ارائه هر نوع آموزشی و در هر رشته و هر زمینه ای را قابل تصور می نماید. علاوه بر این وجود رتبه بندی و درجه بندی خاص در هر رشته آموزشی بر تنوع و تعدد رشته های آموزشی فنی و حرفه ای می افزاید.

رسالت و وظایف سازمان چیست ؟

با استناد به مواد قانون کار،‌قانون بیکاری ، قوانین بودجه سالیانه ، می توان گفت برخی از وظایف اصلی سازمان عبارتند از : ۱- آموزش جوانان و کارجویان غیر ماهر ۲- باز آموزی و ارتقا مهارت کارگران شاغل در واحد های صنعتی و تولیدی ۳- تربیت و تامین مربیان فنی و حرفه ای ۴- باز آموزی و تجدید مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری ۵- ارائه آموزش های مهارتی به فارغ التحصیلان دوره های کار دانش ۶- نظارت بر تشکیل و اداره و فعالیت های مؤسسات کار آموزی آزاد و صدور پروانه تاسیس برای ایشان ۷ – برگزاری آزمون ها و تشخیص و تعیین صلاحیت فنی و میزان مهارت کارگران فنی و واحد های صنفی ۸ – نظارت و کنترل بر دوره های مراکز کار آموزی جوار کارگاه و بین کارگاهی به منظور برگزاری آزمون و تعیین صلاحیت فنی آموزش دیدگان و ارائه گواهینامه مهارت به آنان ۹- اجرای دوره های آموزش فنی و حرفه ای در پادگان ها ۱۰- اجرای دوره های آموزش فنی و حرفه ای در زندان ها ۱۱- توسعه مهارت و اجرای آموزشهای فنی و حرفه ای

آموزش های فنی و حرفه ای چه ویژگی هایی دارد ؟

برخی از بارزترین مشخصات و ویژگی های این آموزش ها بطور خلاصه عبارتند از : ۱ – ایجاد توان کار و احراز شغل در کارآموزان ۲ – کوتاه مدت و مؤثر بودن دوره آموزشی ۳ – رفع نیاز واحد های تولیدی و خدماتی به نیروی ماهر و متخصص در حد انجام کارهای خاص ۴ – ایجاد روحیه اعتماد به نفس در جوانان و آموزش دیدگان ۵ – ایجاد امید به زندگی آینده و ترسیم چشم انداز شغلی مطمئن ۶ – افزایش سطح بهره وری از فعالیت های اقتصادی ۷ – حفظ منافع و منابع ملی ۸– کار آئی و مفید بودن ۹– تسریع ارتقا شخصیت کارآموزان و القا قدرت و توان کارهای تخصصی که منجر به تقویت بینش ، آگاهی و … خواهد شد . ۱۰– اثر مستقیم بر افزایش تولیدا ت و رشد تولید ناخالص ملی ۱۱– افزایش سطح ارائه کیفی خدمات و نیز تامین زیر ساخت های صادراتی ۱۲– کاهش هزینه ها در تولید محصولات وخدمات و افزایش سطح زندگی افراد جامعه ۱۳– کشف استعداد ها و قابلیت های انسانی ۱۴– تولید ارزش افزوده بیشتر و اثر مستقیم در سرعت تحقق اهداف و سیاست های ملی و بسیاری موارد دیگر ….

جهت دسترسی به محتوای استانداردهای فنی و حرفه ای چگونه باید اقدام کرد؟

وارد سامانه https://rpc.irantvto.ir شوید، در بخش بالایی سایت در جعبه جستجو عنوان استاندارد مورد نظر خود را وارد کنید تا نتیجه جستجو برای شما نمایش داده شود، سپس روی عنوان استاندارد کلیک کنید تا محتوای استاندارد در قالب فایل pdf به شما نمایش داده شود.

کدگذاری استانداردهای فنی حرفه ای بر چه اساسی می باشد؟

بر اساس استاندارد طبقه بندی مشاغل و حرف ایسکو (۲۰۰۸ISCO)

دسترسی به فایل استانداردهای آموزشی چگونه است؟

استانداردهای آموزشی بر اساس خوشه های  تقسیم بندی شده است و می توان با مراجعه به آدرس  https://rpc.irantvto.ir  آنها را مشاهده نمود.

سرفصل دوره های آموزشی فنی و حرفه ای را از کجا می توان دریافت کرد ؟

وارد سامانه https://rpc.irantvto.ir شوید عنوان دوره آموزشی مورد نظر را در بالای صفحه در قسمت جستجو وارد نمایید. در قسمت نتایج جستجو بر روی عنوان پیدا شده کلیک کنید. سرفصل های استاندارد آموزشی در قالب فایل PDF قابل دانلود می باشد.

فرم های خام تدوین استاندارد را از کجا می توان دریافت کرد ؟

با مراجعه به سامانه https://rpc.irantvto.ir در قسمت فرم ها می توانید فرم های خام تدوین استاندارد را دانلود نمایید.

اطلاع یافتن از استانداردهای آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور

برای اطلاع از دوره های تعریف شده و استانداردهای آموزش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به سایت  https://rpc.irantvto.ir مراجعه کنید و استاندارد های آموزشی مربوطه را دانلود نمایید.

سایر

من از مدت ها قبل ترک تحصیل نموده ام و قصد دارم در یکی از حرفه ها بطور شبانه روزی دیپلم بگیرم ، لطفاً راهنمائی فرمائید باید چکار کنم ؟

« احراز و تأئید صلاحیت آزمونگران توسط ستاد ارزشیابی مهارت استان برابر ضوابط ذیل » – داشتن گواهی مبنی بر گذراندن دوره آموزش سنجش و ارزشیابی – داشتن تأئیدیه صلاحیت حرفه ای توسط اتحادیه صنفی مربوطه ( چنانچه آزمونگر از اصناف انتخاب شود ) . – داشتن مدرک و رشته تحصیلی حداقل مطابق استاندارد مهارت آموزشی حرفه مربوطه – حسن شهرت و نداشتن سوء پیشینه تبصره :چنانچه آزمونگر کسری مدرک تحصیلی داشته باشد ستاد ارزشیابی مهارت استان با توجه به تجارب و مهارت آزمونگر تصمیم گیری می نماید 

 

گواهینامه ای را از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور دریافت نموده ام و قصد دارم به خارج از کشور رفته و از مزایای این گواهینامه بهره مند شوم ، لطفاً راهنمائی فرمائید ؟

استعلام گواهی نامه به صورت آنلاین از دارالترجمه امکان پذیر بوده و می توانید نسبت به ترجمه آن اقدام نمایید.

چگونه می توان برای تدوین استاندارد آموزشی اقدام کرد ؟

ابتدا وارد سامانه https://rpc.irantvto.ir شده، عنوان مورد نظر خود را جستجو کنید و اطمینان حاصل نمایید که استاندارد از قبل تدوین نشده است، سپس جهت ثبت درخواست تدوین استاندارد به اداره کل آموزش فنی و حرفه ای محل سکونت خود مراجعه فرمائید.

سایر پیوندها
تنظیمات قالب